Wie ben ik?

Beste natuurliefhebber,

 

Als je mij die vraag in 2013 had gesteld, had ik geantwoord: ik weet het niet.

In 2013 zijn mijn ouders vertrokken naar Marokko. Ik werd ziek en ik begon te worstelen met mijn identiteit, wie ben ik? Ik zat tussen twee vuren, ben ik nu een Marokkaan of ben ik een Belg? In Marokko zien mensen mij als een Belg omdat ik de Marokkaanse taal niet beheers; hier in België zien mensen mij als een Marokkaan, terwijl ik hier geboren ben.
Wie ben ik, vroeg ik me toen af. Ik wist het niet. Doordat de steun van mijn ouders was weggevallen, door de verkiezingsuitslagen in 2014 en door problemen op mijn vorige werk ging het ook niet goed; ik was helemaal de weg kwijt en dacht: wie ben ik?

Ik heb mij vrijwillig twee jaar laten opnemen in het psychiatrisch centrum in Velzeke. Ik heb hulp gezocht om mijzelf te leren kennen.

En nu weet ik wie ik ben!
Ik ben Mohamed Essakhi, zeg maar Mo.
Ik ben geboren en getogen in Gent, ik ben dus een echte Gentenaar, maar wel met Marokkaanse roots. Ik werk graag met mijn handen. Ik werk als elektriciën voor de stad Gent en ik doe mijn werk supergraag! Naast mijn werk wil ik graag mensen helpen, en vooral deze planeet helpen, hem genezen! Dat kunnen wij onder andere doen door bomen te planten.
Ik ben een eenvoudige, bescheiden man, ik woon in een bescheiden rijtjeswoning in Rooigem Gent en, ik kan het niet goed uitleggen, ik ben vooral een stil iemand. Ik ben gelovig en ik wil graag in vrede en harmonie leven met de mensen om mij heen. Door klein te zijn heb ik iedereen lief.

In mijn vrije tijd leg ik geveltuintjes aan in Gent voor mensen met een beperking, bejaarden en mensen die niet zo handig zijn.
Zo draag ik mijn steentje bij aan onze planeet. 

 

Ondertussen is mijn papa overleden op 13-11-2020. En mijn mama is terug bij mij komen wonen.

 

Warme groeten,

Mohamed Essakhi