Geveltuinactie Boomstraat 2021

Met samenwerking van stad Gent, Geveltuinbrigade, ICD en de buren 

Werkzaamheden geveltuintjes

 

 

3 mei 2021

In mijn enthousiasme ben ik begin mei al begonnen met de aanleg van een geveltuintje bij Bart en Hilde. Omdat ik nog geen goedkeuring van stad Gent had ontvangen in het kader van het subsidieproject “Samen aan zet” van stad Gent moest ik helaas onmiddellijk stoppen met de werkzaamheden tot de subsidieverlening rond was.

 


17mei 2021

 

Op 17 mei 2021 heeft stad Gent mijn subsidie-aanvraag samen met het voorstel goedgekeurd. Stad Gent heeft mij aangeraden om samen te werken met de Geveltuinbrigade. Verder adviseerden ze in plaats met boordstenen met klinkers te werken of deze geheel weg te laten.


27 augustus 2021

 

Ik heb het advies van stad Gent ter harte genomen. Op 27augustus 2021 ben ik weer gestart met de geveltuinactie samen met Lieve Dhont van de Geveltuinbrigade en ook de buren zelf.
Hieronder beschrijf ik de werkzaamheden aan vijf geveltuintjes op 27 augustus en 3 september 2021.


Bart & Hilde:

 

 

Mijn buurman Bart heeft potgrond en plantjes gekocht (ik heb hem het geld meegegeven). Verder heb ik hun tuintje afgewerkt met boordstenen. Die had ik al gekocht voor Bart en Hilde voordat ik de goedkeuring en het advies daarover van de gemeente Gent ontvangen had. Voor een mooie eenheid moest ik die andere kant nu ook verder afwerken met boordstenen. Lieve heeft gezorgd voor klimhulpen voor de planten.


Veerle:

 

 

Dit tuintje heb ik samen met Lieve van de Geveltuinbrigade aangelegd. Buurvrouw Elke van de Rooigemlaan heeft ook geholpen met de aanleg van dit geveltuintje van 65 x 25cm. Veerle heeft gekozen voor de klimplant passiflora caerulea (passiebloem) en twee lavendelplanten.


Frederick & vriendin:

 

 

De bewoners zelf waren op reis. Maar dit was geen probleem want wij mochten elektriciteit van buurvrouw Veerle gebruiken om ook bij hen een geveltuintje aan te leggen van 65 x 25 cm. Gezamenlijk hebben Lieve, Elke en ik een geveltuintje aangelegd voor Frederick en zijn vriendin. Qua planten hebben zij gekozen voor als klimplant: 1. lonicera copper beauty of 2 : Clematis princess diana. Omdat beide klimplanten niet verkrijgbaar waren heb ik de Clematis ville de Lyon uitgekozen. Desgewenst kunnen de bewoners de geselecteerde klimplant nog wijzigen. Hun voorkeur voor een sier/bodemplant ging uit naar 1: Vinca minor(blauw) en 2: Waldsteinia ternata.


Lie:

 

 

Deze bewoner heeft geen klimplant besteld, alleen lage planten voor zijn geveltuintje van 2m x 25cm. De aanleg is samen met Lieve van de Geveltuinbrigade en buurvrouw Elke van de Rooigemlaan uitgevoerd. Lie heeft gekozen voor twee Lavendel hidcote en twee Lavendel Lamorosia en Waldsteinia ternata.


Anthony:

 

 

Deze bewoner heeft evenmin een klimplant gekozen, hij heeft alleen lage planten gekozen voor zijn geveltuintje van 2 m op 25 cm. De aanleg van deze tuin is samen Lieve van de Geveltuinbrigade en buurvrouw Elke van de Rooigemlaan uitgevoerd.


3 September 2021

Arne:

 

Het laatste geveltuintje van 65op 25cm heb ik samen met Lieve Dhont van de Geveltuinbrigade uitgevoerd. Onze samenwerking bestond eruit dat ik het tuintje heb aangelegd en dat Lieve heeft gezorgd voor de klimhulpen.
Arne heeft gekozen voor de rode klimroos Rosa Paul’s Scarlet Climber en als sier/bodemplanten twee Lavendel hidcote.


20 november 2021

Opklapbare gevelbankjes

Mijn broer is intussen klaar  met het maken van de opklapbare gevelbankjes.
Hieronder volgt een overzicht van de werken.

 

Siham en Abdel Hakim :

 kiezen voor de bank de kleur grijs  (RAL 7045)

 


 

Freddy en Nancy:

kiezen voor de bank de kleur zwart – (RAL 9005)


 

Bianca en Christoph:

kiezen voor de bank de kleur wit – (RAL 9010)


 

Annabelle:

 

Kiest voor de bank de kleur wit –  (RAL 9010)


Ik ben heel blij dat mijn geveltuinactie geslaagd is!

Met dank aan:

Stad Gent.
Mijn broer (ICD).
Geveltuinbrigade .
Aan alle de vrienden die mij gesteund hebben via  crowdfunding.

 

Warme groeten,

Mohamed/ Mo

20 november 2021