Geveltuinactie Boomstraat 2021

06/02/2021

Dag iedereen!

 

Afgelopen jaar ben ik gestart met een leuk initiatief en daar wil ik nu graag wat meer over vertellen. Uit liefde voor mijn stad Gent wil ik namelijk graag iets moois terugdoen voor de stad. Ik wil gratis geveltuintjes en opklapbare gevelbankjes. En dat wil ik gratis doen! Wat, gratis? Ja, inderdaad, helemaal gratis! Een gratis opklapbaar gevelbankje en een geveltuintje met alles erop en eraan!

De aanvragen voor het gevelbankje en het geveltuintje gaan binnenstromen, daar ben ik van overtuigd. Maar zoals jullie vast wel begrijpen is het moeilijk voor mij om iedereen te voorzien van een gevelbankje en geveltuintje, omdat ik in mijn eentje werk. Misschien wil je vast weten hoe dit idee ontstaan is, dat zal ik jullie ook verder uitleggen! Dat zit zo: afgelopen jaar had ik ineens een prachtig idee. Ik bedacht me dat ik wilde starten met een project namens “Geveltuinactie Boomstraat 2021”. Elk jaar zou ik dan een andere straat gaan doen en later zou ik uitbreiden naar wijk voor wijk. Dit jaar, in 2021, start ik het initiatief met mijn buren van de Boomstraat. Op deze manier kan ik me helemaal concentreren op deze straat.

Zoals jullie weten: gratis bestaat niet, ik heb geld nodig om dit project te kunnen verwezenlijken. Een volledige straat voorzien van gevelbankjes en geveltuintjes is nogal een kostbare zaak. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kosten van grondstoffen, planten, enzovoorts. Dit is dan ook de reden waarom ik mij ingeschreven bij Crowdfunding van de stad Gent om geld in te zamelen.

Ik ga ook kijken naar een stand om soep en pannenkoeken te verkopen ten behoeve van mijn project. Ik ga mijn best doen om mijn project waar te kunnen maken, dat is uiteindelijk wat mijn hart ook wil. Ik volg namelijk altijd mijn hart want zoals jullie weten ben ik ook een gelovig persoon. Ik geloof in 'hou van je buren zoals je van jezelf houdt' Ik hoop dat ik op jullie steun kan rekenen!

Warme groeten,

Mohamed Essakhi


Het geveltuinactie in de Kempstraat.
Met samenwerking van Buurtwerk Rooigem